Stickting Demodokos

Uitstel stadsopera ‘De Reiziger’

Stadsopera ‘De Reiziger’ die op 5 augustus 2020 in Den Bosch in première zou gaan, wordt uitgesteld tot augustus 2021. De coronacrisis doorkruist de voorbereidingen voor deze grootschalige productie op de Binnendieze en Singelgracht.

Begin februari hebben we in het Theater aan de Parade gezamenlijk De Reiziger gepresenteerd. Vanaf half maart – bij het begin van de coronacrisis – ontstond de allereerste twijfel of ‘De Reiziger’ nog goed uit de verf zou kunnen komen. Bij deze eigentijdse stadsopera annex vaartocht zijn ruim veertig zangers en solisten, tien instrumentalisten, circa vijftig acteurs en gidsen – nieuwkomers in Nederland – en talloze schippers betrokken. De overheidsmaatregel die samenkomsten verbiedt, sluit alle repetities en proefvaarten tot 1 juni uit.

Boulevard 2021

Onze inzet was en is om te komen tot een mooie en kwalitatief hoogwaardige productie. Door de beperkingen die de overheid noodgedwongen de samenleving heeft moeten opleggen, zijn we daartoe helaas niet meer in staat. Vandaar dat we tot uitstel zijn genoodzaakt. ‘De Reiziger’ zal in augustus 2021 alsnog van wal steken en deel uitmaken van Boulevard 2021.
Lees meer over Stadsopera De Reiziger.

Partners & Subsidiënten

‘De Reiziger’ is een samenwerkingsproject van Capella Brabant, Paleis voor Volksvlijt, Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch, Theater aan de Parade en Theaterfestival Boulevard.

‘De Reiziger’ is een project van Stichting Demodokos en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant, gemeente ’s-Hertogenbosch, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten, Fonds voor Cultuurparticipatie en VSBfonds.

Contact

In contact komen met de organisatie? Mail naar info@demodokos.nl of kijk op demodokos.nl